Archive for May, 2011

berlin, europa

Sunday, May 15th, 2011

Berlin, Europa

Berlin, Europa Previous Next Close

regensburg county coats of arms

Sunday, May 15th, 2011

Regensburg county (“Landkreis Regensburg”) is one of Bavaria’s counties. Beside Regensburg as its administrative centre, it comprises 41 local communities, with a total of 180.000 inhabitants. Each of the local communities has its own coat of arms.

The gif begins with the coat of arms of Regensburg (two keys, crossed) and is followed by others in alphabetical order. Although I live here for 10 years now, I didn’t notice these interesting designs before. Googling for something else I accidentally discovered them.

Thanks to Kiklop for supporting the idea of making a “gif” out of it.

 Coats of Arms

Coats of Arms Previous Next Close
Regensburg County in Bavaria
Regensburg County in Bavaria Previous Next Close

putty

how one japanese village defied tsunami

Saturday, May 14th, 2011

Stanovnici priobalnog mesta Fudai na severoistoku Japana prezziveli su cunami od 11og marta ove godine zahvaljujuchi zidu visine 15 download putty ,5 metara. Zid je izdrzzao nalet ogromnog talasa i samo je jedan mali deo vode uspeo da ga predje i pokvasi kuchne pragove naselja sa tri hiljade stanovnika.

Svoje zzivote i occuvanje svoje imovine zzitelji Fudaija duguju prethodnom gradonaccelniku g. Kotaku Wamuri, koji je sedamdesetih godina prosslog veka uprkos snazznoj opoziciji i kritikama da je projekat rasipniccki i nepotreban uspeo da sprovede u delo ideju o podizanju zasstitnog zida visseg od uobiccajenih mera. Danas, dok se malobrojni prezziveli mnogih potpuno unisstenih pribalnih naselja ovog dela Japana bore sa nesagledivim materijalnim i emotivnim posledicama tragedije, stanovnici Fudaija u znak zahvalnosti posechuju grob svog bivsseg gradonaccelnika.

Kao svedok tragiccnih posledica cunamija iz 1933 godine g. Wamura je insistirao da se tako nessto ne sme ponoviti. Podizanje zida u vrednosti od 30 miliona americckih dolara mnogi su ipak osudjivali kao megalomanski poduhvat. I kada je najzad uspeo da ubedi cclanove gradskog vecha da je takva gradjevina jedini naccin da se saccuvaju zzivoti, tokom izgradnje bedema duzzine preko 200 metara vechina stanovnika je sumnjala u ispravnost odluke, a vlasnici u tu svrhu eksproprisanog zemljissta su se i osstro protivili.

G. Wamura, koji je bio gradonaccelnik Fudaija tokom 10 mandata – od kraja II. svetskog rata pa do 1987 godine – upornim zalaganjem uspeo je da od malog ribarskog naselja napravi prosperitetnu i turisticcki atraktivnu zajednicu. Preminuo je 1997 godine, u svojoj 88 godini. Na ceremoniji odlaska u penziju okupljenim sugradjanima je poruccio da “ccak i ako se suocciss sa protivljenjem, sledi svoja ubedjenja i dovrssi zapocceto. Ljudi che na kraju razumeti.”

From Herald online, “How one Japanese village defied the tsunami”

Na “Google Earth”-u mozze se videti occuvano naselje i zbrisan prostor izmedju zasstitnog zida i mora.

kim jong-il looking at things

Thursday, May 12th, 2011

kim jong-il looking at corn

kim jong-il looking at corn Previous Next Close
Taken from kim jong-il looking at things: “the dear leader likes to look at things.
updated every other day and sometimes on the weekends too.

maslow’s hierarchy of needs

Thursday, May 12th, 2011

Maslow's hierarchy of needs

Maslow's hierarchy of needs Previous Next Close

More on Wikipedia:
Maslow’s hierarchy of needs
putty

new collection

Tuesday, May 10th, 2011

New collection

New collection Previous Next Close

puttygen download